Domácí sýr lepší jak kupovaný

Potřebné ingredience
Na sýr potřebujeme 2 litry kupovaného mléka z automatu převařené mléko, necháte schladnout přidáte 2kapky syřidla určení k syření mléka. Mléko se nechá při pokojové teplotě zkysnout . Nemusí být zkyslé tak, že se odděluje syrovátka, stačí když je jen "nakyslé". Většinou stačí do druhého dne . -Po vychladnutí se slije syrovátka (nevyhazujeme - je moc dobrá na osvěžení, hlavně v létě) a sýr se nechá buď jen okapat na sítu (cedníku) nebo se přes plátno ještě trochu vymačká a je připravený k požití :o) Po vymačkání sýra dáme do misky přidáme 1 lžičku soli nebo kdo jak chce soli a důkladně promícháme dáme do proderaveného plechového hrnečku viz fotečky na sír dáme destičku co je na napařování knedlíku ten spodek je kulatej a zatěškáme sklenící ve které mám kameny a necháme 2 dny odležet v chladu hrneček musí být v náké misce aby měla kam odkapávat syrovátka.
Postup přípravy

Provrtaný hneček

Kolečko z napařování knedlíků

Do hrnečku dám přecezený sýr a zatěškám to sklrenicí a nechám volně odkapávat syrovátku

Syřidlo

Zatěškaný sýr sklenicí aby volně odkapávala syrovátka.

Skyslé mléko...

Přecezené ...

Anecháme asi 30 minut volně odkapak
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















































